Om Chips Competence Centre

Danish Chip Competence Centre

Introduktion

I de seneste år har der været et stærkt fokus på at tiltrække chip-kompetencer og aktiviteter til Europa, hvilket har ført til vedtagelsen af den europæiske Chips Act. Dette initiativ sigter mod at fordoble chipfabrikation i Europa inden 2030. Kombinationen af nationale midler og EU-midler har muliggjort etableringen af nye nationale Chips Kompetencecentre i de fleste EU-lande.

Det danske Chips Competence Centre (DKCCC) vil få sit hovedsæde på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Vision og mission

Det er et konsortium, der består af DTU, Aarhus Universitet, Københavns Universitet (Niels Bohr Instituttet), Dansk Grundmetrologi (DFM) og Dansk Industri (DI). I de kommende fire år vil Chips Competence Centre lægge fundamentet for at accelerere den kommercielle chipudvikling i Danmark. Centret vil støtte den danske chipindustri ved at tilbyde nem adgang til tjenester, forskningsbaseret viden og moderne faciliteter.

Missionen for Chips Competence Centret er at sænke barriererne for danske og EU-baserede SMV'er og start-ups, så de kan designe og fremstille halvlederchips, især kvantechips. DKCCC vil tilbyde træning, værktøjer og ressourcer til at fremme innovation og bæredygtig forretningsudvikling inden for disse avancerede chipteknologier.

Samarbejde og netværk

Konsortiemedlemmerne sikrer, at Chips Competence Centre fungerer som det primære knudepunkt for SMV'er og start-ups i den danske chipindustri og giver adgang til ekspertise, samarbejde samt europæiske netværk, initiativer og finansieringsprogrammer. Med etableringen af det danske kompetencecenter vil den danske chipindustri få mulighed for at udvikle, udvide og diversificere sine forretningsområder og muligheder samt få adgang til et stort netværk af europæiske chipvirksomheder.

Fokusområder

Etableringen af Chips Competence Centre følger også den stigende aktivitet og interesse inden for områder som kvanteteknologi og kvantechips. Denne interesse kommer tydeligt til udtryk gennem initiativer som EU's Quantum Flagship, det nyligt etablerede NATO Quantum Center i København (DIANAQ), samt den nationale strategi for kvante teknologi i Danmark, som understøttes af over 1 milliard euro i investeringer.

Fremtidige muligheder

Med Chips Competence Centre har vi nu mulighed for at støtte chipdesign og -fremstilling og tilbyde en central adgang til industrien for at accelerere forretningsudviklingen samt lette etableringen af nye start-up virksomheder inden for mikrochipområdet.